Hier moet ons droomhuis aan voldoen

home

Zoals je hier hebt kunnen lezen, staat ons huidige appartement alweer een tijdje te koop. Natuurlijk willen we geen dubbele lasten en gaan we nog geen huis kopen voordat ons appartement verkocht is, maar uiteraard hebben we wel al ideeën over ons droomhuis.

Hoewel we niet weten wat de toekomst brengt en wat ons toekomstige huis gaat worden, dromen we er natuurlijk op los! Want er is niks leukers dan filosoferen over je toekomstige woning. Samen bedenken hoe het er uit zal zien, wat we graag zouden willen (als alles mogelijk is) en wat we allebei belangrijk vinden.

Ik zet vandaag 5 aspecten op een rij waar we samen naar kijken of over dromen:

1. Ruime woonkamer

We houden van open, lichte ruimtes en vooral de woonkamer vinden we daarin erg belangrijk. Lijkt ons heerlijk om een ruime woonkamer te hebben waar je heerlijk met vrienden urenlang kunt zitten, tafelen, noem maar op.

2. Slapen op zolder

Omdat Jos ook nachtdiensten draait, is het handig om op zolder te slapen. Daar zit je het verst van de buren – soort van. Kans op geluid is in ieder geval kleiner overdag. Daarnaast hou ik van ruime en rustige slaapkamers. Een voorbeeld droomslaapkamer heb ik gevonden op de site van VELUX. Op de pagina wooninspiratie, vind je een make-over van een zolderkamer. Wat een prachtige slaapkamer is dat geworden! Wit, strak, veel kastruimte en straalt flink rust uit. Heerlijk!

3. Tuin met zon!

Oké, hoewel we in Nederland geen zongarantie hebben, dromen we van een tuin op het zuiden. Hoe heerlijk als je bijna de hele dag in het zonnetje kan zitten als de zon er is? Nu hebben we een super zonnige balkon en het feit dat je lekker even naar buiten kunt, is toch wel erg lekker! Hoe de tuin er uit zal zien? Beetje gras, wat mooie plantenbakken, misschien een hangmat? Heerlijk! Gelukkig heeft Jos groene vingers, blijven de planten ook nog mooi! 😉

4. Licht in huis!

Ik ben iemand die erg op licht gesteld is. Stiekem ben ik ook meer een zomermens, puur omdat de dagen langer zijn en door al het licht word ik oprecht een stuk vrolijker. En daar ben ik vast niet de enige in! Grote ramen en veel licht zijn dan ook erg belangrijk in ons droomhuis. Uiteraard wil je zelf ook controle houden over hoe licht je kamer is, want te veel zon kan bijvoorbeeld ook weer te warm worden. Als echte gadget freak ben ik enorm fan van de systemen van VELUX. Die passen zich automatisch aan en zo voorkomt het systeem dat het te warm wordt in huis, handig!

5. Badkamer met bad

Tja, als ik het echt voor het zeggen heb, dan zou ik heel graag een bad en een douche in de badkamer willen hebben. Dit is natuurlijk echt een luxe ding hoor, dus dit is het eerste wat we laten varen als een huis verder wel aan alles voldoet. Maar, dromen mag! 😉

Wat zou jij graag willen in je toekomstige huis?

Liefs,
Celine

blog in samenwerking met VELUX

Dit vind je wellicht ook interessant

8 reacties

  1. Leuk om te zien een wensenlijstje Die had ik ook. Ik wilde graag 2 slaapkamers, centrale verwarming en een bad. Wat kocht ik: een huis met 1 slaapkamer, gaskachels en een douche. Tja…. als het huis goed voelt op het moment dat je naar binnenstapt dan weet je het: dit is je huis. Dan maken lijstjes helemaal niks meer uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge