Hou dat vakantiegevoel vast

vakantiegevoel

Ken je dat? Weer terug van vakantie en eigenlijk heel snel alweer het gevoel alsof je niet weg bent geweest? Hoe hou je het vakantie gevoel vast?

Mijn eerste werkweek (oké oké vier dagen) zitten er weer op en eerlijk is eerlijk, dat is weer even wennen. Je zou toch zeggen dat het minder schakelen is na een werkvakantie 😉 Op zich niet erg hoor, want we zijn bezig met leuke projecten, maar toch probeer je zelf het vakantie gevoel zo lang mogelijk vast te houden. Hoe ik het ‘vakantiegevoel’ omschrijf? Even niks moeten, zon (meestal), weg uit de dagelijkse routine en vooral relaxed.

Klinkt zo simpel, toch? Hieronder 5 manieren om het vakantiegevoel vast te houden:

1. Zet foto’s van je vakantie op je bureaublad

Door de beelden terug te halen, herbeleef je de vakantie. Op de meeste computers kun je je achtergrond zo instellen dat ‘ie om de zoveel tijd wisselt (of bijvoorbeeld als je weer een keer inlogt). Zo wordt je iedere keer weer verrast met een andere vakantiefoto, komt dat blije vakantiegevoel vanzelf.

Uiteraard kun je ook gewoon een fotoalbum maken. Zit je er nog meer in 🙂

2. Ga lekker naar buiten!

Hoewel het zonnetje niet heel veel schijnt, is het nog lekker lang licht. Maak daar gebruik van! Zelf vind ik het heerlijk om nog even naar het strand te gaan. Voordeel van dichtbij de zee wonen, je kunt ’s avonds nog even uit gaan waaien, over de boulevard struinen of even met je tenen in het zand wroeten. Heerlijk! Geeft vakantie gevoel. Geen strand in de buurt? Misschien wel andere mooie natuur. Ga lekker een boswandeling maken of ga een stuk fietsen. Je bent er dan lekker even uit.Vooral het feit dat je buiten bent geeft weer een energiestoot.

3. Maak een wereldrecept

Duik je kookboeken in en maak er een Spaans, Italiaans, Frans, of vul maar in avondje van! Lekker recept, tafel mooi dekken, kaarsje aan, wijntje er bij. Hallo vakantiegevoel!

Ook leuk, organiseer een wijnproeverij thuis. Leuk voor met een aantal vrienden of vriendinnen.

4. Duik in een zomerse film

Niks zo fijn als een zomerse film! Waan jezelf in prachtige oorden, vrolijkheid en mooie liefdesverhalen. Zo maar wat ideetjes: Under the Tuscan SunMamma Mia!, Sex and the City, Safe Haven, Verliefd of Ibiza, Eat, Pray, Love, of Grease. Finding Dory staat ook op m’n lijstje! Die wil ik graag nog zien!

5. Geniet bewust en vermijd stress

Het belangrijkst, no stress en meer genieten. Op vakantie geniet je bewust. Wie zei dat we dat doordeweeks niet kunnen doen? Neem soms wat afstand van je dagelijkse dingen en neem de tijd om even te genieten en reflecteren. Stress bannen we uit, voor zo ver mogelijk 😉

Hoe hou jij jouw vakantiegevoel vast?

Liefs,
Celine

 

 

 

Dit vind je wellicht ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge