5 leuke spellen om mee te nemen op vakantie

spelletjes doen

YES! De zomervakantie staat bijna voor de deur. Dat betekent, lekker lang uitslapen, mooie dingen zien, zon (!) en spelletjes! Wij nemen geen films of netflix met ons mee op vakantie, maar nemen dan juist de tijd voor een boek of een avondje spelletjes spelen. Hieronder vind je een lijstje van leuke spellen om mee te nemen deze zomer (of om cadeau te doen 😉 )!

 

1. Regenwormen. 

Klein, handzaam, simpel en snel spel dat je zowel met z’n tweeën als met een groepje kunt doen. Geen zin in lange potjes? Dit spelletje is ideaal. Combinatie van tactiek en geluk, want je moet dobbelen voor de meeste stenen. Hoe hoger je gooit, hoe meer wormen je verzamelt. Het grappige aan het spel is dat je ook stenen van je buren kunt afpakken. Wij spelen dit spel best nog vaak. We hadden het zelfs mee op ons verlovingsweekend (zie foto).

2. Saboteur

Ga je met een groepje weg of organiseer je een avond met vrienden? Dan is saboteur een hilarisch spel om te spelen. De titel spreekt voor zich, je mag elkaar saboteren! Een soort wie is de mol, maar dan in kaartspelvorm. Je bent met z’n allen op zoek naar de goudstenen in een mijn. Je legt een route met kaarten en de saboteur probeert juist roet in het eten te gooien. Simpel, niet te lang en erg grappig. Iedere ronde trek je nieuwe spelers kaarten, dus je zit maar één ronde aan dezelfde saboteur vast.. tenminste als ze de volgende ronde een gewone kabouterkaart trekken. Dit spel heeft tevens een hele leuke uitbreidingsset, die ook aan te raden is.

3. Frank’s Zoo

Met dank aan mijn broer en schoonzus, zijn we nu ook verslaafd aan dit spel. Het is een kaartspel dat gebruikt maakt van de voedselketen. De wat? Ja, de voedselketen. Hoe hoger jouw kaart in de voedselketen, hoe groter de kans dat je een slag kunt winnen. Klinkt simpel, maar er zitten leuke en humoristische vondsten in. Zo kun je met de muis van de olifant winnen (want olifanten zijn bang van muizen, duh).

Ervaring leert dat het spel het leukst is met een even aantal spelers. We hebben het een keer met vijf spelers gespeeld en dat is veel minder leuk dan met vier. Je speelt het spel namelijk vanaf de tweede ronde in teams. Als je dus met een oneven aantal speelt is er iemand alleen.

4. Keezen bordspel

Dit spel heb ik voor het eerst op ons familieweekend gespeeld en vond het meteen erg leuk. Het bordspel is een combinatie van pesten en ‘Mens erger je niet’. Nou vind ik normaliter ‘Mens erger je niet’ echt verschrikkelijk (ja sorry), in de vorm van Keezen is het echt leuk! Dit spel kun je het beste met z’n vieren of met z’n zessen spelen. Je speelt ook hier in teams. Jouw team moet als eerste binnen zijn, dan heb je gewonnen. En ondertussen natuurlijk lekker de tegenstanders pesten.

5. 30 seconds

Hou je van hints? Dan is dit het spel voor jou! Voordeel, in dit spel mag je praten. Je moet namen, voorwerpen, teams, noem het maar op, omschrijven en de anderen moeten raden wat je aan het omschrijven bent. Er staan 5 items op je kaartje en jullie hebben 30 seconden de tijd om zo veel mogelijk van deze items te omschrijven en goed te raden. Wel eens ‘Ik hou van Holland’ gekeken, daar spelen ze dit spel ook, maar dan enkel met namen van bekende Nederlanders. Lachen, gieren, brullen als je met een groep bent die niet bang zijn om voor gek te staan en fanatiek te werk gaan 😉

Welk spel gaat gegarandeerd met je mee deze zomer?

Liefs,
Celine

Dit vind je wellicht ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge