20x het fijnste aan de zomer

Het is dan vandaag dan wel 1 september en ze zeggen dat de meteorologische herfst zich heeft ingezet (snik). We gaan nog even tot de max genieten van de zomer die officieel tot 21 september duurt, yes! 🙂

De zomer gaat voor mijn gevoel veel sneller voorbij vergeleken bij de winter. Ken je dat? Ligt waarschijnlijk ook aan het Nederlandse weer (ja we zijn een stelletje zeikerds eigenlijk), maar ook omdat ik er zelf geen genoeg van kan krijgen. De zomer is echt mijn favoriete seizoen! Waarom? Dat vertel ik je maar al te graag:

1. Langer licht!
Hoewel het inmiddels al wat sneller donker wordt (huil!), zijn de dagen gewoon lekker lang in de zomer. Meer zonuren, meer tijd (voor je gevoel dan). In de zomer ga ik er ’s avonds ook meer op uit dan in de winter. Wellicht dus ook beter in ontspannen in de zomer?

2. Meer zon = meer energie
In het verlengde van het langer licht, weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb letterlijk meer energie in de zomer. Als er meer zon is (of meer licht), dan ben ik ook actiever.

strand levenliefdegeluk

3. Warmte!
Ik ben echt een koukleum. Geef mij maar lekker een zonnetje en een graadje of 25-30! Super fijn.

4. Zomerkleding
Jurkjes, korte broeken, rokjes, you name it, zomerkleding is super fijn!

5. Blote voeten
Op je blote voeten door het huis, blote voeten in het zand… heerlijk!

6. Zwemmen
Ja oké, niet per definitie een zomerding, maar ik associeer het wel met de zomer (wellicht dat ik zwemmen daarom zo heerlijk vond afgelopen winter, haha).

7. Vitamine D
Het is bewezen dat we gezonder zijn in de zomer! De zonnestralen zorgen er voor dat we minder griepjes en virussen oplopen (als het goed is). Bovenal doen we natuurlijk lekker veel vitamine D op! Sowieso goed voor de mens 🙂 Word je letterlijk vrolijk en energiek van! Wist je dat vitamine D goed is voor de weerstand en sterkere spieren? Weer wat geleerd!

8. Goed voor de huid
Natuurlijk niet als je door de zon verbrand! Maar over het algemeen gaat je huid meer stralen in de zomer.

9. Lekker weer
Jaa zomersweer, ik hou er van! En soms is een zomersebui ook wel prima, als daarna het zonnetje maar weer komt, haha.

10. Zomervakantie
Als je werkt heb je natuurlijk veel minder vrij, maar in de zomer (of net daarvoor of daarna) valt meestal een langere vakantie. Even niks, even uitrusten, even weg, op avontuur!

zomer

11. BBQ
Need I say more?

12. Fruit en salades
Naast de BBQ eet je sowieso heel anders in de zomer. Althans, wij wel. Over het algemeen wat lichter dan in de winter. Veel salades en natuurlijk veel zomers fruit! Van mango tot watermeloen, van frambozen tot nectarines, zo lekker! Van de aardbei ben ik denk ik wel de grootste fan. Mmmmm.

13. Zwoele zomeravonden
Heerlijk terrasje pakken tot laat, wijntje of cocktailtje er bij, muziekje, kaarsje.. niets meer aan doen!

14. Zomerse muziek
Music please! Al die zomerse hits staan bij ons op repeat. Lekker swingende zomernummers mogen wat mij betreft het hele jaar door 🙂 Mocht je nog een lekkere playlist voor op werk willen, klik dan hier.

15. Strand
Hoewel ik het hele jaar door graag naar het strand ga, is het in de zomer toch wel het fijnst. Lekker met je tenen door het zand, je bikini weer aan mogen, beetje luieren, misschien een beetje zwemmen, lange wandelingen maken langs de waterkant. Ultieme ontspanning!

16. De tuin in
In de zomer zitten wij sneller op ons balkon (helaas nog geen tuin 😉 ) of bij vrienden of familie in de tuin (danku!). Zo fijn om buiten te zijn.

17. Boeken lezen
Raar maar waar, in de zomer lees ik meer boeken. Dat heeft zeker met vakantie te maken. Zoals je hier vast al gelezen hebt, zijn boeken iets waar ik in de vakantie lekker voor ga zitten.

18. Grote sporttoernooien
Vaak zijn er grote sporttoernooien in de zomer zoals de Olympische Spelen of het WK / EK Voetbal. Hoewel ik niet altijd een sportfan ben, vind ik dit soort toernooien wel heel leuk. De saamhorigheid en hoe het leeft is leuk om te zien.

19. Gouden uur
Oké, oké, het gouden uur is altijd mooi, maar hoe later die is, hoe bewuster je ‘m meemaakt (in de winter is het gouden uur als we op kantoor zitten..). Het gouden uur gaat om de laatste zonnestralen aan het eind van de dag. Het geeft dan een soort warme gloed over het landschap. Menig fotografie liefhebber (ik ook zoals je aan de foto ziet) is dol op dit spreekwoordelijke uurtje, om dan foto’s te maken. Je moet wel snel zijn en het op tijd benutten, het duurt namelijk niet altijd een uur 😉

20. Vakantiegevoel
Eigenlijk heb ik tijdens de zomer gewoon vaak een vakantiegevoel. Dat heerlijke relaxte gevoel. Dat gevoel dat we veel te snel kwijtraken en meer zouden moeten leren koesteren.

Ach ja, de zomer is gewoon super relaxed! Zucht 🙂

Wat vind jij het fijnst aan de zomer?

Liefs,
Celine

Dit vind je wellicht ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge