Save the date

Het is alweer een tijdje geleden dat je een ‘wedding update’ hebt gehad! In de tussentijd hebben we niet stilgezeten. Naast het kopen van ons nieuwe huis, zijn we zeker ook met onze bruiloft bezig geweest! Zoals je hier hebt kunnen lezen, heb ik inmiddels trouwjurken gepast en las je hier dat we onze locatie geboekt hebben. De eerste stappen zijn gezet. Met het boeken van de locatie staat ook de datum vast! En dat wilde we natuurlijk zsm aan onze dierbaren laten weten. Dit deden wij door middel van een save the date.

Save the date?
Ja een save the date, ofwel aankondiging van de trouwdatum! Hier staat verder nog niks in over de dag zelf (dat is nog even geheim), maar geeft mensen wel de kans om vast de datum te blokkeren. Dat is fijn omdat je meestal je uitnodiging pas dichter op de datum zelf stuurt. Een save the date is niet een traditioneel iets, volgens mij is het zelfs een beetje overgevlogen uit Amerika en Engeland, maar wij vonden het super handig.

strand levenliefdegeluk

Ontwerp
Dan besluit je een save the date te doen, en dan? Gewoon een mailtje met een tekst? Nee wij wilde een soort kaart-achtig ontwerp. Ook niet noodzakelijk, maar wel heel leuk. Wij hebben er voor gekozen om onze save the date persoonlijk te maken, door op het zand te schrijven! Ja, echt zelf doen en dan een foto maken. Gewoon omdat we dat leuk vonden en omdat het strand een speciale plek voor ons is. Wij zijn allebei ontzettende strandliefhebbers en hebben menig stranddate gehad samen. Hier vond tevens onze eerste kus plaats!

Perfecte plek dus om onze save the date te maken. Dus wij zijn op zoek gegaan naar een strak stukje zand, met de zee dichtbij (zie hierboven) en gingen aan de slag. Overigens erg grappig, want we hadden veel bekijks! Er was zelfs een dame die een foto van ons bij de save the date wilde maken, echt heel lief! Een uitsnede daarvan heb je hier op mijn Instagram kunnen zien. Vond dit zelf zo’n leuke foto geworden, we hadden gewoon onwijs veel lol samen om de save the date te maken.

schrijven-in-het-zand-levenliefdegeluk

Printen of mailen?
In eerste instantie zouden we de save the date gewoon per mail versturen (want trust me, je geeft genoeg geld uit als je gaat trouwen, dus de niet noodzakelijke dingen spaar je uit). Tot dat ik een hele aantrekkelijke deal in m’n mailbox kreeg. We konden voor nog geen tientje de foto’s op mooi fotopapier printen. En ja, dat konden we toch echt niet laten. We hebben enveloppen gekocht en leuke stickers om de enveloppen nog net wat specialer te maken!

Et voila, het eindresultaat (welliswaar even zonder datum hier op internet, sorry! Die stond nog onder de hartjes). Laat je me weten wat je er van vindt? Wij zijn er in ieder geval super blij mee! En hebben hele leuke reacties gekregen van iedereen die ‘m gehad heeft.

save-the-date-met-envelop

Save the evening
Sommige mensen sturen naast een save the date ook een save the evening uit. Dit sturen ze dan naar de mensen die alleen ’s avonds zijn uitgenodigd op het feest, bijvoorbeeld. Wij zelf hebben geen onderscheid gemaakt en hebben enkel onze save the date aan onze dierbaren verstuurd. Helaas betekende dit dus niet automatisch voor iedereen dat ze daggast zijn, maar ze zijn wel uitgenodigd voor dienst en ceremonie – en die vinden overdag plaats. Dus ja, dan is een save the date toch wel handig.

Uiteraard gaan we ook een uitnodiging maken. Daar zijn we nog vol op mee bezig en hebben al veel ideeën hiervoor. Maar, daarover later meer 😉

Wat vinden jullie van onze save the date?
Zou jij een save the date willen als je gaat trouwen? Of ben je getrouwd en had jij er een?

Liefs,
Celine

 

 

Dit vind je wellicht ook interessant

10 reacties

  1. Heel erg leuk idee om het zo in het zand te schrijven!!

    Zelf heb ik geen kaartje gehad maar een watsappje, ik geloof als enige dus je begrijpt dat ik me enorm speciaal voelde:)

    Ik dacht trouwens wel dat die al binnen was maar nu wordt het toch nog even duimen dat ik dan ook daggast ben…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge