Eerste keer trouwjurken passen!

trouwjurken passen

Wat is het heerlijk om samen met Jos onze bruiloft vorm te geven en alles te regelen. Een ding wat ik natuurlijk zonder hem doe is het uitzoeken van mijn trouwjurk!

Samen met mijn moeder en schoonmoeder zijn we op pad geweest om de ultieme jurk te scoren. Wat een bijzondere ervaring! Van te voren had ik natuurlijk al wel op internet wat inspiratie opgedaan (lang leven pinterest!), maar toch had ik echt nog geen idee wat ik nou wilde. Er zijn zo veel verschillende jurken en zo veel mogelijkheden! Want als je een jurk past, dan is het niet perse dat je de jurk zo ook op je bruiloft hebt. Nee, je kunt ook nog best wat dingen aanpassen, langer, korter, sleep er aan, sleep er af, wel een sluier, geen sluier, je kunt zelfs nog kiezen om vormen aan de jurk te veranderen! Andere neklijn, bandjes er aan of juist andere bandjes of liever de bandjes er af. Kortom, keuze zat.

Eerlijk, ik vond het best spannend toen ik ging passen. Je gaat op zoek naar je trouwjurk! Dat is toch de droom van elk meisje? Bij de eerste jurk kwam dat even binnen, we gaan echt trouwen!! Bizar, wat die jurken met je doen. Meerdere malen geëmotioneerd geweest! Haha, emotioneel type  dat ligt natuurlijk aan de jurken 😉

paskamer1 paskamer2

Maar wat een heerlijke ervaring! Het begint al als je daar binnen komt. Wij zijn bij Speksnijder geweest in Bergambacht. Wat een prachtige zaak!! Onwijs prachtige en grote paskamers, op die manier heb je alle ruimte om te passen en heb je echt een privé plekje voor jou en diegene die je meeneemt. Je kunt natuurlijk ook over de ‘catwalk’ naar een grote spiegel lopen. Super bijzonder, want dan zie je de jurk pas goed.

Ik heb echt respect voor de verkoopmedewerksters gekregen! Wat een heerlijk beroep hebben ze, maar wat zwaar! Elke keer de toekomstige bruidjes in en uit verschillende jurken hijsen. Alles goed trekken, recht leggen, sjorren.. fysiek werk! Voelde zelf ook wel gek dat ik niks mocht/kon doen. Je staat daar in die paskamer en je wordt aangekleed. Aan de andere kant ook wel erg leuk hoor 😉 En je bent toch erg bezig in je hoofd met ‘vind ik dit leuk?’, ‘zie ik mezelf hierin op onze bruiloft’, ‘vindt hij dit leuk?’. Vooral dat laatste moet je wel echt loslaten heb ik gemerkt. Want, als je te veel na gaat denken word je gek.

We zijn super goed geholpen en er werd echt de tijd genomen! We hebben totaal 3 uur gepast (jep..!) en heel wat verschillende jurken gezien. Zo veel verschillende stijlen aan gehad, dat is ook wel heel gaaf om te doen! Of ‘ie er bij zat? Er waren 3 jurken die echt super mooi waren (ze waren allemaal mooi, maar 3 hadden duidelijke voorkeur voor mij), daar zou die best nog wel eens tussen kunnen zitten… Wil zeker nog in een andere winkel gaan kijken om te kunnen vergelijken. Wellicht dat ik daar opeens een ‘JA!’ gevoel heb. Had het ook niet verwacht bij de eerste passessie. Heerlijk om eerst te oriënteren op de mogelijkheden en de eerste stap te zetten. Kan niet wachten op de volgende passessie!

En helaas, ik ga natuurlijk geen foto’s plaatsen met jurken aan. Zou zonde zijn als mijn aanstaande die per ongeluk voorbij ziet komen 😉

jurken passen

Weet jij al hoe jouw droomjurk er uit zou zijn?

 

Liefs,
Celine

Dit vind je wellicht ook interessant

4 reacties

    1. Dankjewel! 🙂
      Wat gaaf dat het bij jou in een keer is gelukt! wel heel bijzonder 🙂 Ik ga denk ook nog lekker neuzen in bruidsmagazines. Wel goed idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge