Ik heb een bruidsjurk! Oh nee, toch niet. Oh ja, toch wel!

Verwarrend? Ja, klopt, dat was het ook! Maar na een paar ups en downs, heb ik toch m’n droomjurk. Je leest hieronder alles over het bruidsjurken avontuur.

In juli ging ik voor het eerst jurken passen. Wat een ervaring! Zo gaaf om te doen. Na die eerste passessie kon ik ook niet wachten om weer te gaan kijken. Want dé jurk had ik toen nog niet gevonden. Had ik eerlijk gezegd nog niet verwacht. Ook niet toen ik de tweede keer ging kijken. Maar juist toen gebeurde het. Ik kwam mijn droomjurk tegen. Of althans, er was nog een twijfel. Iets waar ik nog niet helemaal blij mee was, maar wat aangepast zou kunnen worden volgens de verkoopsters.

Tja, lastig. Ga je dan een jurk kopen die nog niet helemaal klopt? Maar het voelde zo goed. Om even zelf te kunnen overleggen met mijn moeder en schoonmoeder zonder verkopers er bij, zijn we even een theetje en taartje gaan doen bij Dudok. Samen over gepraat en uiteindelijk alle drie met natte ogen. Dit was ‘m gewoon! Deze jurk moest het gewoon worden.

We zijn teruggelopen naar de winkel. We hadden geluk, er was een bruidje niet op komen dagen, dus ik mocht de jurk nog een keer aan! Feest 🙂 Ja dit is ‘m echt! De bubbels werden open getrokken, cupcakejes er bij en ik heb de jurk gekocht! Wauw wat een gevoel. Op een wolk gingen we naar huis. Ik blij, moeders blij. Dat weekend kon niet meer stuk.

niet-voor-de-ogen-van-de-bruidegom
Maar je voelt de bui al een beetje hangen.. Op de dinsdag na het passen werd ik gebeld door de bruidszaak. De aanpassing die ze hadden beloofd, die kon niet. En of ik de jurk nog wel wilde of dat het voor mij dan een dealbreaker was. Ik werd echt overvallen met deze vraag. Jeetje, uhm moet ik dat nu beslissen? Ik heb gezegd dat ik het zsm zou laten weten en dat ik even zou overleggen. Midden in een giga drukke werkweek natuurlijk, mijn concentratie was gelijk weg. Wat een bizar bericht. Ik heb mijn moeder gebeld en met beide moeders heel wat heen en weer geappt. Wat gaan we doenIk wist dat ik de jurk niet zo maar wilde laten gaan. Dus ik heb Jos’ tante gebeld. Zij werkt bij Speksnijder Bruidsmode in Bergambacht (waar ik als eerste ben gaan passen) en heeft er kijk op. Die donderdag zijn we met z’n vieren de jurk nog een keer gaan bekijken. Met de conclusie, het is inderdaad een pittige aanpassing en als de bruidszaak het niet aandurft, dan gaan we dit niet riskeren.

De jurk heb ik dus gecancelled. Dat deed best zeer om heel eerlijk te zijn. We zijn wederom taart gaan eten. Dit keer om het verdriet weg te eten 😉 Tijdens de taart kwamen de vervolg stappen ter sprake. Met de bizarre drukke werkweek waarin ik zat heb ik dat eigenlijk gelijk afgehouden. Geluk bij een ongeluk, de week er op was ik samen met Jos vrij. Even tot rust komen op zowel werk als bruidsjurkenvlak en alles goed op een rij gezet. In die dagen heb ik het goed los kunnen laten en had ik bedacht dan was dit ‘m gewoon niet. 

Terwijl Jos en ik samen in het Alexandrium in Rotterdam liepen werd ik gebeld door zijn tante. Ik ben even bij Jos weggelopen. Celine, we hebben ‘m gevonden! Huh?! Wat?! Ik stond onwijs te glimlachen. We hebben de leverancier achterhaald en we hebben de jurk voor jeWe gaan een showmodel bestellen en kijken of wij wel de aanpassing kunnen doen. Ik sprong zo wat een gat in de lucht en wist niet goed wat ik moest zeggen. Wauw! Dat ze dit voor mij gedaan hadden! Zo ontzettend lief.

Een paar weken later stond ik wederom in Bergambacht. In dé jurk! Wederom te glimlachen van oor tot oor. De eigenaresse van Speksnijder keek naar de jurk. Ja dat durf ik wel aan. Echt?! Ik kon het niet geloven, wat ontzettend gaaf! Wederom ja gezegd tegen de jurk en kon het bijna niet geloven. Nadat ik voor de jurk getekend had, kreeg ik nog een bord met een tekst, met twee super mooie, grote thee glazen, een theelichtje en twee schaaltjes voor theezakje cadeau! En voor de moeders elk een mok met korting voor Speksnijder. Geldig tot en met onze trouwdag. Ik was echt sprakeloos. Echt zo bijzonder hoe dit allemaal gegaan is en zo dankbaar dat zijn tante en haar baas hier zo veel tijd in hebben willen steken.

bruidsjurk-gekocht-levenliefdegeluk

De jurk is besteld en zal in januari waarschijnlijk binnenkomen. Daarna wordt ‘ie dus nog aangepast. En waar ik dat bij de eerste keer kopen nog spannend vond, heb ik er echt alle vertrouwen in bij Speksnijder. Kan echt niet wachten om ‘m weer aan te mogen!

 

Liefs,
Celine

Dit vind je wellicht ook interessant

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge